Dobbelkonsert: Jan Arne Karlsen/Per Anders Store

Arrangementsinformasjon

Har du noen gang våknet opp etter en kveld av de sjeldne og vært lykkelig over at du ikke gikk glipp av den? Hva om du kunne vite på forhånd at en kveld av de sjeldne er i vente?

I løpet av Friform Kirkenes sitt jubileumsår har vi invitert til iskald opplevelse med Auk under nordlysets oppsyn, sjangerubestemt fest med Erlend Apneseth Trio og en uforglemmelig opplevelse med Microtub i et torpedobatteri.

Vi topper jubileumsåret med en dobbeltkonsert på Ofelas med to av våre "egne"; Jan Arne Stavik Karlsen og Per Anders Store.

Jan Arne Stavik Karlsen spiller tuba og er utdannet ved Norges Musikkhøgskole. I tillegg til å være musiker, er han kulturskolelærer og korpsdirigent i Kirkenes.Karlsen har bakgrunn fra klassisk musikk, og vil her presentere egne låter i skjæringspunktet mellom improvisasjon og komposisjon. Han beskriver selv musikken sin som sjangeroverskridende, meditativ og søkende hvor han tar i bruk tuba, gitarpedaler og perkusive instrumenter for å skape et helt unikt lydbilde. Velkommen til en musikkopplevelse for sjelen.

Per Anders Store har med ujevne mellomrom påført befolkningen i Sør-Varanger sitt musikalske inntrykk, og var den første som spilte i regi av Friform Kirkenes. Musikken fokuserer på de lange linjer, støy, klang, rom og tid. Og plutselig dukker det opp noen beats.