page view image

Cicada Duo + Lasse Marhaug

Arrangementsinformasjon
event image

Friform Kirkenes ønsker våren velkommen med en kvalitetsopplevelse på Grenselandsmuseet!

Denne gangen har vi gleden av å ønske duoen Cicada velkommen. Med seg har de Kirkenesvenn Lasse Marhaug på elektronikk. De har satt sammen et flott repertoar for oss, og vi gleder oss til å få dem på besøk.

(Og du rekker MGP eller FA-cupfinalen etter konserten).

Program:

Lasse Marhaug: Landscape of Mistakes (2021)

Ingar Zach: Through Things (2021)

Utøvere:

Kenneth Karlsson, piano

Bjørn Rabben, slagverk

Lasse Marhaug, elektronikk

Landscape of Mistakes

I 2021, mens pandemien raste som verst, møttes Lasse Marhaug, Kenneth Karlsson og Bjørn Rabben til noen dagers romsterende workshop.

Resultatet ble det halvtimes lange stykket Landscape of Mistakes. Stykket er for piano, slagverk og elektronikk, der klangen i piano og slagverk blir forskjønnet med diverse musikalsk skrot for å harmonere med Marhaugs uttrykksfulle klangverden.

Through Things

Through Things er en åpen komposisjon av Ingar Zach for pianist Kenneth Karlsson. En lydfil bestående av forhåndsinnspilt piano, elektronikk og slagverk, blir spilt gjennom en vibrerende høyttaler plassert på flygelets klangbunn. Den vibrerende høyttaleren overfører vibrasjonene fra lydfilen og elektronikken til klangbunnen. Resultatet er en slags akustisk playback, der forsterkningen av lydfilen resonnerer gjennom flygelet selv. Pianisten spiller på dette resonnerende flygelet i dialog med lydfilen. Pianisten er fri til å improvisere og/ eller forberede materiale på forhånd.

Om Cikada Duo

Etter en konsert med Karlheinz Stockhausens Kontakte i 1988, startet pianist Kenneth Karlsson og slagverker Bjørn Rabben Cikada Duo, i det som skulle bli et første skritt mot etableringen av ensemblet Cikada året etter.

Duoen har fokusert på å bygge opp et mangfoldig repertoar og spesialisert seg på å benytte live elektronikk, video og andre kunstformer, som for eksempel dans.

Opp gjennom årene har Cikada Duo hatt en rekke tette samarbeid med komponister som Åke Parmerud, James Dillon, Rolf Wallin, Sven David Sandström og Asbjørn Schaathun. Dessuten har de fremført ikoniske soloverk fra det 20. og 21. århundre for piano og slagverk.

Restriksjoner

Fri aldersgrense!